Uuden ajan pohdintaa

30.03.2021

Oleminen ja eläminen on tällä hetkellä vähän - tai paljon - nihkeää. Herkästi tulee jäätyä uutisten, somen tai pelien vangiksi sinisen valon ääreen. Olo on kuin seisovassa vedessä. Uskon kuitenkin, että jonkin verran voimme itse vaikuttaa siihen, millaiseksi tämä aika itse kullekin muodostuu.

Olen itse huomannut, kuinka tärkeitä ihmiskontaktit ovat, vaikka sitten virtuaalisesti, eikä vuorovaikutusmahdollisuuksia kyllä voi näissä oloissa korostaa yhtään liikaa. Maalatessani yksin tai maalatessani toisten kanssa yhdessä etänä olen pannut merkille, että keskittyminen itselle mieluisaan tekemiseen ja oman sisäisen maailman tuleminen näkyville maalaukseen, auttaa huomattavasti omaa oloa myös keskittymisen ja rauhoittumisen kautta.

Miten sinulla menee?

Itselläni on tähänastisena pandemiapoikkeusaikana ollut maalaamisen, kirjoittamisen ja oman kouluttautumisen lisäksi jonkin verran sekä taide- että tarinateatterikursseja ja olenpa löytänyt itseni laskemasta tarjousta videokurssinkin pitämiseksi monikulttuurisille aikuisopiskelijoille. Tuo kurssi on nyt videoiden muokkausvaiheessa ja voin kertoa, että onhan tämä aika maskeineen ja lopulta etäopetuksineen ja videoiden tekoineen Teams-ympäristössä leimannut kovasti kaikkea tekemistä. Tuntuu kuitenkin siltä, että olen oppinut paljon tänä aikana. Yksi oppi on ollut se, että kun olen itse osallistunut etäkursseille niin oppilaana kuin opettajanakin, olen alkanut ajatella asioista vähän eri tavalla.

Ennen ajattelin, että ainakin ilmaisuaineissa läsnäoleminen ja liveopetus olisi ihan korvaamatonta. Mutta niin vain olen vähän muuttanut ajatteluani sen suhteen, kun olen nähnyt, miten yhteys ja kontakti syntyy kuitenkin myös netin kautta. Olen edelleenkin sitä mieltä, että kursseilla on olennaista se yhteys, mikä syntyy, kun ollaan yhdessä samassa fyysisessä paikassa. Mutta toki keskittyneiden ja motivoituneiden opiskelijoiden kanssa syntyy hyvä yhteys myös etäyhteyden kautta.

Tiedän, että monilla aiemmin kursseillani käyneillä ja monilla maalarikavereillani on jo halu ryhtyä yhdessä maalaamaan tai tulla jatkamaan jatkokursseillekin. Koska tämä pandemia näyttää yhä vain pitävän yllä lähiopetusrajoituksia, päätin laittaa tarjolle kursseja, jotka toteutetaan Teams-ympäristössä.

Nyt tarjoankin Vedic Artin peruskursseja uusille ja jatkokursseja peruskurssin jo käyneille. Jatkokursseilla on tarkoitus syventää prinsiippejä ja maalata paljon, jotta prinsiippien lisäykset pääsevät mukaan työskentelyyn.

Lisäksi kanssani on mahdollisuus viettää poikkeusolojen etämaalauspäivää erikseen sovittuna päivänä ainakin seuraavista aiheista:

Itselle voimavaroja! Kestävyyttä ja keskittymistä olennaiseen! ja Katse tulevaisuuteen!

Kursseista ja aikatauluista enemmän näillä sivuilla Kurssit-kohdassa. Ota ihmeessä yhteyttä, niin sovitellaan aikatauluja!