Aune Lehtola

Vedic Art -maalari ja -opettaja, tarinateatteriohjaaja, työnohjaaja STOry, kasvatustieteiden maisteri

Minä ja Vedic Art

Löysin Vedic Artin - ei vaan Vedic Art löysi minut; netistä. Pitkään tutkailin sitä etäältä, joskin kiinnostuneena. Aina vaan uudestaan se ilmestyi nettihakuihini ja alkoi kiinnostaa minua. Kun tarpeeksi monesti olin siihen törmännyt, aloin tuumia, josko sillä olisi jotain annettavaa, kun se niin sinnikkäästi helähti eteeni mitä erilaisimpien hakujen kautta.

Soitin opettajalle, josta tulikin pitkäaikainen opettajani, ja kysyin, pitäisiköhän minun tulla kursseille, kun aina kompastun Vedic Artin sivuihin netissä. Voitte arvata vastauksen. - Siitä alkoi yhteinen taipaleemme Vedic Artin kanssa vuonna 2011.

Vedic Art on minulle mielen ohi maalaamista, syvimmän itseni ilmaisua. Ilmaisua, joka kumpuaa sisimmästäni. Sitä eivät rajoita mitkään säännöt ja dogmit. Vedic Art merkitsee minulle vapautta luoda, vapautta kokea puhdasta luomisen iloa tavalla, jota ei määritellä minun ulkopuolellani. Minun ei tarvitse osata piirtää, eikä tuntea värioppia, ei hallita eri tekniikoita tai materiaalien käyttöä, saan vaan maalata. Ei niistä toki haittaakaan ole.

Ruotsalainen taiteilija Curt Källman (1938-2010) on luonut Vedic Artin 17 perusprinsiippiä, jotka perustuvat vanhaan Veda-tietoon ja joiden avulla me katsomme itseämme, ympärillemme ja elämää.

Aiemmat polkuni

Näyttelypolkuja:

* Vedic Art -näyttely 1.-30.11.2017 Rikhardinkadun kirjaston käytävägalleriassa Helsingissä, kolmen maalarin yhteisnäyttely #rikhardinkadunkirjasto #käytävägalleria www.helmet.fi/Rikhardinkatu 

* Vedic Art -maalausryhmän yhteisnäyttely "Tulen näkyväksi" 7.1.-3.2.2017 Unelma Galleriassa Espoossa #unelmagalleria

Muita polkuja ja elämänkokemusta:  

erityisten opettaja, luokallisen opettaja, tarinateatteriohjaaja, kankuri ja kudonnan ja erityistekniikkojen opettaja, käsityösuunnittelija, historian vahti ja opas, puotipuksu